Crealys® bevoorrecht de volgende innoverende sectoren:

  • Levenswetenschappen (voedingsmiddelen, bio-industrie, gezondheid, diagnostiek, biotechnologie, milieu, …)
  • ICT en digitale marketing
  • Kwaliteitsmanagement
  • maar huisvest ook alle andere technologische bedrijven uit andere activiteitensectoren.

Crealys® verenigt meer dan 115 innoverende ondernemingen (1818 banen). Enkele van de belangrijkste zijn: GlaxoSmithKline Biologicals, OCE Software Laboratories, Vinçotte, Arseus, SGS, BDO, ELIA,…. Deze bedrijven hebben in dit wetenschapspark een performante infrastructuur gevonden om er hun projecten en een merkimago dat beantwoordt aan hun bekendheid te ontplooien. Geavanceerde KMO’s en spin-offs kozen ook voor Crealys®: Isomatex, Aseptic Technologies, Coris Bio concept, Labo’Life Belgium, Bio’Life, Straticell, Cardiatis, DefiMedia, Stratenet, Fytofend … onder anderen.

BEP helpt met economische en technologische animatie en neemt deel aan de bedrijvenclub Idealys (voor Crealys® and Ecolys®) die bijvoorbeeld een shuttle heeft opgericht, genomen Mobi-Parcs. Een Onthaalcentrum brengt een ruime waaier aan prestaties samen.

Het Crealys® park is het eerste Waalse park met een ISO 14001-certificaat, is lid van het netwerk van wetenschappelijke parken of Wallonia en van International Association of Science Parks. Awex heeft er een “Welcome office” voor investeerders uit Asean regios.

Het wetenschapspark Crealys® (110 Ha) biedt de investeerder diverse mogelijkheden om zich er te komen vestigen aan aantrekkelijke voorwaarden. Er zijn meerdere kwalitatieve ruimtes beschikbaar: terreinen om te kopen, ruimtes om te kopen of te huren in privégebouwen in een « sleutel-op-de-deur »-formule, binnen het Business Centre (publiek-privaat partnerschap) en 7 openbare incubators voor het onthaal van jonge innoverende bedrijven (kantoren, laboratoria, werkplaatsen, van 16 m² tot hallen van 120m²), met all-in diensten en kosten: centraal onthaal, vergaderruimtes, kopieertoestellen, netwerken voor telefonie en internet, meubilair, beveiliging, conciërge, ….

In het Business Centre kunnen ondernemingen modulair opgebouwde oppervlaktes vinden, om te kopen of te huren, die ingedeeld kunnen worden in functie van de precieze behoeften van de kandidaten: kantoorruimtes, laboratoria, productie … Een uitbreiding voor hallen met kantoren is nu voorbereid.