Er ontstaan tal van nieuwe markten op het gebied van de informatie- en de communicatietechnologieën. Ze krijgen snel structuur en bieden kansen die vlug moeten gegrepen worden. Wil u uw activiteit op het juiste moment ontwikkelen, dan hebt u goede partners nodig.

Als u een wetenschapspark zoekt in de provincie Namen, dan bent u aan het juiste adres! Het park Crealys® is voor u gemaakt en bevoorrecht de ICT-sector in het bijzonder.

De bedrijven die zich in Crealys® vestigden, werken samen met de universiteiten van Namen en Gembloux AgroBiotech (Ulg), de onderzoekcentra, de Waalse concurrentiepolen en clusters en ook met het BEP. Dat geeft een echte technologische boost. Het park is trouwens het allereerste Waalse park met een ISO 14001-certificatie (milieumanagementsysteem).

Crealys® staat ook voor 1700 arbeidsplaatsen bij een honderdtal innovatieve bedrijven, waaronder een aantal grote wereldspelers: GlaxoSmithKline Biologicals, OCE Software Laboratories, Vinçotte, Arseus, SGS, BDO,… Het is echt geen toeval dat deze bedrijven hun intrek namen in het park Crealys®. Het beschikt over een sterk presterende structuur voor de ontwikkeling van internationale projecten en over een merkimago dat past bij hun eigen notoriteit. In het park zijn ook spin-offs en spitstechnologische KMO’s gevestigd, zoals Isomatex, Aseptic Technologies, Coris BioConcept, Labo’Life Belgium, NSI, BNG automation, Bio’Life, pmiGEST, GDK, Straticell, Cardiatis,…

Infopôle

Het BEP sloot zich aan bij Infopôle (de Waalse ICT-cluster) om de business en de innovatie te promoten. Het netwerk telt meer dan 150 leden die actief zijn op het vlak van gezondheid, intelligent transport, groene technologieën, het internet der dingen, de serious games, transmedia, big data, open data, …

Universiteit van Namen

Het Naamse grondgebied is een frisse en beschikbare regio (30% van de bevolking is jonger dan 25), die partij trekt van onderwijs van kwaliteit, die bijvoorbeeld de universiteit van Namen biedt (UNamur). Deze is een bevoorrechte partner van het BEP, omwille van de vele competenties op het gebied van innovatie, onder meer via haar Instituut voor Informatica.

Cluster Twist

De Cluster Twist heeft de opdracht om de innovatie en de groei van de Belgische media-industrie aan te zwengelen:

  • film /TV/Animatie;
  • broadcasttechnologieën;
  • multimedia (interactieve media, videogames, transmedia, web, mobile, sociale netwerken).

Dit netwerk groepeert privé-bedrijven, universiteiten, hogescholen, onderzoekcentra en openbare diensten die actief zijn in de audiovisuele digitale en multi-mediatechnieken in België.

Technobel

Technobel is actief op het Waals grondgebied en is gevestigd in Ciney, in de provincie Namen. Het biedt opleidingen in en informatie over ICT aan, voor werkzoekenden, bedrijven, studenten en docenten.

 

Het BEP werkt in partnerschap met de Universiteit van Namen, waarvan een aantal units zich toespitsen op industriële engineering, beslissingsondersteunende systemen, gegevensbanken, complexe systemen, mobiliteit, transport, logistiek, handel en elektronisch verkeer, …

Adéhis, Defimedia, Universem, Skylane Optics.