Success stories 

 

 

BELGIAN VOLITION KOOS VOOR CREALYS – GAËTAN MICHEL GETUIGT

 

Dit in 2010 opgestarte project kreeg de steun van het Gewest voor onderzoekfinanciering. In nauwelijks enkele jaren tijd zette het bedrijf overtuigende resultaten neer met diens methode om kanker preventief op te sporen: het zit nu in de finale bekrachtigingsfase en behaalde de CE-markering.

De vertegenwoordigers van VOLITION RX (USA), beursgenoteerd in New York, waaronder Cameron Reynolds, Voorzitter en CEO, en Singapore Volition (oorspronkelijke moedermaatschappij) steunden het opstarten van hun dochter die vanuit Wallonië de volledige operationele ontwikkeling van de groep verzorgt. Ze zijn het allemaal eens over het positieve imago van de Waalse Biotechsector in het buitenland.

Wat zijn de vooruitzichten?

Vandaag stellen de laboratoria van Belgian Volition 10 onderzoekers tewerk voor het valideren van de merkstoffen, maar dit worden er 24. En dit is slechts 1/3 van de gebouwoppervlakte. Het bedrijf opende in februari ll. Volition America in Austin na de economische missies naar Texas A&M met AWEX. Belgian Volition verwacht een personeelsbestand van 30 mensen tegen eind 2018 .

 

interview MET Gaëtan Michel

ACTIBEL INVESTEERT MASSAAL IN ECOLYS

 

Dit ambitieuze project « Business Center Actibel ECOLYS » bij de ingang van de economische bedrijvenzone Ecolys, op een terrein van meer dan 3 ha, bestaat uit een multifunctioneel gebouw van 30.900m² met daarin:

  • De verkoopszaal ROPS op 2 niveaus
  • Een Business Center van 10.500 m² met variabele kantoorruimte
  • Vergader- en conferentiezalen, events,… tot 600m²
  • Een brasserie-restaurant met 300 tafels
  • Een hotel met 120 kamers, waar de stad Namen een luchtje kan scheppen, en waar grote groepen terechtkunnen (internationale salons, organisaties zoals het KIKK Festival,…)
  • Een parking met 700 plaatsen
  • Maar ook gedeelde werkruimte en een fitnessruimte die ter beschikking staat van de gebruikers.

Een dergelijk vastgoedcomplex zal onmiskenbaar een aantrekkingspool vormen om nieuwe bedrijven te overtuigen om zich verder te komen ontwikkelen in Namen. De kantoorruimten, aan schappelijke huurprijzen, zullen klaar zijn vanaf 2018. Neem alvast contact op!

 

Interview MET Paul de Sauvage

 

 

 

 

 

Work in progress