20e verjaardag van Carrément Bon: een viering van de lokale ambacht

Carrément Bon kocht in 2020 een stuk grond op het bedrijvenpark Ecolys®, met als doelstelling om er 30 personen tewerk te stellen in productontwikkelingen. Nadien bouwde het bedrijf er ook zijn centrale productie-eenheid uit.
Ondertussen is Carrément Bon gevestigd op het Ecolys-park en richtte het er ‘la Fabrique” op. Voor haar 20-jarige bestaan nodigde het enkele gasten en politici uit en wendde het bedrijf de verkiezingsperiode aan om een positieve boodschap de wereld in te sturen ter ondersteuning van micro-ondernemingen en kmo’s.
Op 17 mei opende mevrouw Fernémont de deuren van het ultramoderne gebouw op een terrein dat werd aangekocht van de intercommunale BEP Expansion Économique.
Carrément wat?
Carrément Bon is gespecialiseerd in patisserie, bakkerijproducten en chocolade.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
“Brood, gebak en chocolade”
Ter gelegenheid van deze 20e verjaardag vertelde mevrouw Fernémont met veel passie over de geschiedenis van haar bedrijf, van de eerste stappen tot de huidige bloei. Ze wees op het belang van menselijke waarden, respect voor producten en voor de klant. De volledige productie gebeurt ter plaatse en maakt gebruik van hoogwaardige lokale grondstoffen. Het bedrijf stelt een dertigtal werknemers tewerk en telt verschillende productie-eenheden en zes verkooppunten in de provincies Namen en Waals-Brabant.
Mevrouw Fernémont ging echter ook in op de uitdagingen van het bedrijf, zoals de exploderende grondstofprijzen en de hoge energie- en personeelskosten. Hoewel automatisering een voorwaarde is om te kunnen overleven, wil ze zoveel mogelijk blijven inzetten op ambachtelijke technieken. Daarnaast wees ze op de complexe administratie en moeilijkheden om jongeren warm te maken voor een veeleisend beroep met weinig evidente uren.
Pleidooi voor het lokale en ambachtelijke
De onderneming hecht er veel belang aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van hoogwaardige en lokale ingrediënten. Zo gebruikt ze het hele jaar door boter en melk van de boerderij en koopt het ‘s zomers aardbeien uit Wépion… Goede smaak uit eigen streek!
Mevrouw Fernémont wil ambacht en industrie hand in hand laten gaan en de klant zo de kans bieden om te kiezen voor kleine producenten uit eigen streek. Ondanks alle uitdagingen blijft ze constructief en weerbaar en blijft ze ervan overtuigd dat engagement en waarden de maatschappij nog ten goede kunnen komen.
C’est carrément bon d’être à la maison